Langyos kínaikel saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főzelékek, Főétel mellé, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Csípős, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
1 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 adag fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk.
A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a megmaradt olajban néhány pillanatig pároljuk, éppen csak essen össze kicsit. Hozzákeverjük a répás keveréket és ráöntjük az ecetet. A tűzről levéve megsózzuk és átforgatjuk, mire langyosra hűl összeérik.
Szárazabb húsok pikáns körete.