Virslis burgonya resztelve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát kockára vágva megfőzzük, de jó a maradék főtt burgonya is. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott virslit. Ezt is kiszedjük és a zsiradékban megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha megpárolódott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt burgonyát és kicsit pirítjuk, belekeverjük a pörcöt és a virslit. Fűszerezzük sóval, borssal erős paprikakrémmel. Néhányszor átforgatjuk, majd forrón tálaljuk.
Kovászos uborkát és kenyeret adhatunk mellé.
Hideg reggeleken, tökéletes napindító.