Gombás pulykaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, megpároljuk rajta, a finomra aprított vöröshagymát, majd belekeverjük a felcsíkozott pulykahúst és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a darabolt gombát és rövid pirítás után felöntjük a borral. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá, de a végéra süssük zsírjára, ekkor belekeverjük a tejszínt és nagy lángon sűrűsödésig forraljuk. A finomra vágott petrezselyemzöld felét belekeverjük, a másik részét tálaláskor rászórjuk. Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||