Csirkenyárs ördögné módjára (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott csirkemellet, hosszában, csíkokra vágjuk. Egy órára az olajban elkevert zúzott fokhagymából és erős pistából álló pácba forgatjuk. Lecsöpögtetve, a két oldalára egy-egy baconszeletet téve hullámformában nyársra húzzuk. Faszénparázs felett, forgatva megsütjük.
Óvatosan sózzuk, mert a pác és a szalonna is sós.