Kapros édeskáposzta főzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított káposztát ujjnyi csíkokra, majd kockára vágjuk. Kevés sós vízben, majdnem puhára főzzük. Ha kész, a megforrósított vajban átforgatjuk a finomra vagdalt kaprot felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd összekeverjük a káposztával, addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Nyáron hidegen is kínálhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||