Csopaki tokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
25 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 maréknyi szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst 5 cm hosszú, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd paradicsompürét belekeverjük és hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával, félig puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi száraz fehérbort, hogy ne legyen túl híg a leve. Együtt puhára főzzük, végül belekeverjük a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket.
Sült nudlit vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek.