Belsőség bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A belsőségeket tisztítsuk meg gondosan, majd vágjuk csíkokra és jól mossuk meg. A zsírt forrósítsuk meg bográcsban, dobjuk rá a félfőre vágott hagymát és pároljuk meg, ha összeesett ,a máj kivételével keverjük bele a belsőségeket, ha kifehéredtek jöhet bele a felkockázott paprika és paradicsom. Süssük zsírjára, majd öntsük fel, annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Csendesen forraljuk félfövésig, majd keverjük bele a májat és a zúzott fokhagymát. Ha majdnem puha sózzuk, borsozzuk meg és forraljuk bele a pirospaprikát. Végül forraljuk össze a borral. Friss puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||