Veseropogós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A gondosan megtisztított, kimosott vesét vékony szeletekre vágjuk, majd a szalonna kisütött zsírján pár percig pirítjuk. Közben a szikkadt zsemléket tejben megáztatjuk. Majd jól kicsavarva, a fűszerekkel, a tojások sárgájával, a szalonnapörccel és a veseszeletekkel daráljuk le. Keverjük bele a tojásfehérjéből vert kemény habot, ha túl híg lenne a massza kevés zsemlemorzsát keverjünk bele. Formáljunk lepénykéket és zsemlemorzsába hempergetve, forró olajban süssük pirosra. Zöldsalátával és aioli mártással tálaljuk. Előételnek vagy sörkorcsolyának pompás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||