Borzas kocka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Borzas kocka
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vizes piskóta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Borzas kocka
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Készíthetjük kész piskótából is.

Vizes piskóta
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, gőzmentes, előmelegített sütőben sütjük sütjük, 175 fokon, tűpróbáig, az első 15 percben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a tészta.