Édes-savanyú kacsamell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Adri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de félretesszük. A nagy kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát megpirítjuk a wokban, majd rákanalazzuk a paradicsompürét, a finomra aprított chilit, a vékony csíkokra vágott répát és uborkát, majd roppanósra pirítjuk. Az ananászkonzerv levébe keverjük a keményítőt és az ecetet. Összeforraljuk a zöldségekkel, szükség szerin ízesítjük, majd belekeverjük a kacsadarabokat és az ananászkockákat. Frissiben, forrón tálaljuk.
Tojásos sült rizzsel körítsük.