Rozé kacsamell rozmaringos meggyraguval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
50 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 db kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd nyolc perc alatt pirosra sütjük, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát öt percig pirítjuk. Sütés közben döntögessük, mozgassuk a serpenyőt, hogy a mellek oldala is megsüljön. Tálalás és szeletelés előtt alufólia alatt pihentessük tíz percet.
Közben készítsük el a meggyragut. Száraz serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, öntsük rá a bort és forraljuk, amíg a cukor feloldódik. Keverjük bele a vajat, a kimagozott meggyet, a finomra vágott chilit és a rozmaring levélkéit. Sóval, borssal ízesítsük. Három perc forralás elkészül.
A vékonyra szelt kacsamell köré öntve tálaljuk.
Tepsiben sült burgonyát kínálhatunk hozzá.