Vargányás kacsaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kacsát megnyúzom és feldarabolom, amennyire lehet kicsontozom, a csontot, bőrt és az aprólékot elteszem a mélyhűtőbe. Levesnek jó lesz. A felkockázott libaháj zsírját kisütöm és 4 evőkanálnyiban megpárolom a finomra aprított hagymát és a kacsahúsdarabok minden oldalát pirosra sütöm a hagymás zsiradékban. Ekkor aláöntöm a bort és sózva, borsozva, majdnem puhára párolom, ha szükséges kevés vizet öntök alá. Ekkor hozzádobom a felszeletelt gombát, a felcsíkozott paradicsompaprikát és a zöldborsót. Összeforralom és ha minden puha ráöntöm a tejszínt és megszórom a felaprított petrezselyemmel. ha kissé besűrűsödött tálalom. Hercegnőburgonyát adok köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||