Kacsapecsenye cseresznyével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Márton nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 fokos sütőbe toljuk és 80 percig pároljuk. A levét leöntjük és lehűtjük. Lezsírozzuk és a zsírból egy teáskanálnyiban a cukrot megbarnítjuk, hozzáöntjük a pecsenyelevet és a cseresznyepálinkát, majd összeforraljuk. Belekeverjük a magozott cseresznyét és a kacsahús alá öntjük. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk és a kacsát pirosra sütjük. Mandulás vagy gombás rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||