Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

Csirkeszárnyak sörtésztában
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
80 dkg csirkeszárny 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fokhagymás, juhtúrós mártogatós
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkeszárnyak sörtésztában
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, két órára. Lecsöpögtetve, lisztbe forgatjuk, majd a maradék lisztből, sörből, felvert tojásból és ízlés szerint sózott masszába forgatjuk. Középforró olajban, hogy jól átsüljön, aranybarnára sütjük.
A mártogatóssal és salátával kínáljuk.



Fokhagymás, juhtúrós mártogatós
A hozzávalókat a botmixer poharába dobjuk és sima krémmé keverjük. Jégbe hűtve tálaljuk.