Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Csirkeszárnyak sörtésztában
Fokhagymás, juhtúrós mártogatós
Csirkeszárnyak sörtésztában A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, két órára. Lecsöpögtetve, lisztbe forgatjuk, majd a maradék lisztből, sörből, felvert tojásból és ízlés szerint sózott masszába forgatjuk. Középforró olajban, hogy jól átsüljön, aranybarnára sütjük. A mártogatóssal és salátával kínáljuk. Fokhagymás, juhtúrós mártogatós A hozzávalókat a botmixer poharába dobjuk és sima krémmé keverjük. Jégbe hűtve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||