Diós házisajt olajban érlelve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Csípős, Meleg, Sós, Tejtermékek, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
6 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
6 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. Ha elkészült dobókockányi darabokra vagdalom. Üvegbe teszem és kakukkfű, rozmaring ágacskát, valamint 2 szárított chilit dobok mellé, majd felöntöm olívaolajjal. Szorosan lezárva egy hétig hagyom állni.
Barna kenyérrel kínálom.