Fahéjas csípős fűszerolaj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Házi befőzés, Csípős, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl dióolaj 900 0 99.5 0 0 0
8 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat üvegbe dobáljuk, majd leöntjük a kétféle olajjal és langyos helyen egy hétig hagyjuk állni, néha óvatosan megrázzuk. Ezután sötét, hűvös helyen tároljuk.
Focacciára vagy sült húsokra csepegtetve ajánlom, de salátára sem utolsó.