Őszibarackbefőtt 1. (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A kemény, hibátlan barackokat kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, ízlésünk szerint meg is hámozhatjuk, de hámozatlanul finomabb. A barackdarabokat egy tál hideg vízbe dobáljuk, melybe előzetesen belecsavartuk egy citrom levét. Ha kész vagyunk liternyi vízből a cukorból a fűszerekből és a citrom héjából szirupot főzünk. A leszűrt barackot beledobáljuk és az újraforrástól számítva két percig főzzük. A barackokat üvegekbe szűrjük és leöntjük a forró lével. Az üvegeket celofánnal, melyre késhegynyi tartósítót szórunk, majd csavaros tetővel lezárjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||