Fűszeres paradicsomlé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
10 kg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk, a vöröshagymát felkockázzuk, majd a zellerzöldet beledobva főzni kezdjük. Ha a paradicsom a héját ledobta, a zellert kivesszük, hűlni hagyjuk és átpasszírozzuk. Beleszórjuk a fűszereket, újraforraljuk és üvegekbe töltve, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Töltött paprikához használhatjuk vagy lehűtve kitűnő üdítő.