Sajkások öhöme (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma megfonnyadt, jöhet a zúzott fokhagyma és a paprika, egy keverés után öntsük fel a tarhonya kétszeresének megfelelő vízzel és szórjuk bele a kis kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk meg majd gyenge tűzön főzzük puhára. Kovászos uborkát adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||