Pirog tojáskrémmel töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Pirog alaptészta
Tojásos töltelék
Pirog alaptészta A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, pihentetésekkel megszakítva háromszor megismételjük. Végül tenyérnyi darabokra vágva betöltjük, a szélét és a tetejét, tejjel lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tojásos töltelék A vajon az apróra vágott hagymát megpároljuk és hűlni hagyjuk, belekeverjük a villával összetört főtt tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és annyi tejföllel lazítjuk, hogy kenhető masszát kapjunk. A pirogokba töltjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||