Ördögpecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
40 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
4 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajt úgy szeleteljük fel, hogy 4 nagy szeletté tudjuk kiverni. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd a mustárral vékonyan megkent karajszeletekbe tekerjük, úgy, hogy a végét betűrjük, mint a töltött káposztánál, mert a sütésnél a kolbászzsír kifolyhat. Óvatosan sózzuk mert a kolbász is sós. A szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozzuk, majd középforró olajban kisütjük.
Párolt káposztát és hagymás tört burgonyát adhatunk hozzá.