Zöldbabsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel mellé, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Amíg teljesen kihűl az öntethet valókat a zúzott fokhagymával összekeverjük és az új- és metélőhagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót jól elkeverjük és behűtjük.
Grillhúsok mellé tálaljuk.