Ketchup pritaminnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomot kicsumázzuk, a belsejéből a magos részt kinyomjuk. A paradicsompaprikát szintén kicsumázzuk és feldaraboljuk. A finomra vagdalt hagymával, a babérlevelekkel és az őrölt fűszerekkel főzni kezdjük. Egy órát lassú tűzön rotyogtatjuk. Botmixerrel pürésítjük, ha van türelmünk paradicsompasszírozón is átengedhetjük. Újraforraljuk, keverjük bele az ecetet, egy kanálnyit vegyünk ki és tegyük tányérra, hogy gyorsan kihűljön, mert hidegen mások az ízek, kóstoljuk meg és ha szükséges utánfűszerezzük. Forrón töltsük üvegekbe és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||