Borjúragu vajaskosárkában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Előételek, Húsételek, Tészták, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt. Hagyjuk kihűlni és csak utána vegyük ki a formából. Az apró kockára vágott borjúhúst és a hasonló méretűre metélt zöldségeket pároljuk meg a vajon, majd sóval, borssal fűszerezve öntsük fel kevés vízzel. Ha a hús majdnem puha, keverjük bele a zöldborsót is. amikor elkészül habarjuk be a tejszínben elkevert liszttel, végül forgassuk össze a finomra aprított petrezselyemzölddel. A borjúragut csak közvetlenül a tálalás előtt merjük a tésztakosarakba, hogy ne áztassa el a tésztát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||