Olasz borjúkaraj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a paradicsompürét rádobva átkeverjük és ízesítjük a zúzott fokhagymával, a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal. Két evőkanál vizet hozzáöntve mártássá főzzük. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból, a reszelt parmezánból és kevés vízből masszát keverünk, sózzuk, borsozzuk. A karajszeleteket gyengéden kiverjük és sózva, majd lisztbe mártva, a masszába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A kész tésztát a mártással összeforgatjuk és egy tál közepére halmozzuk. Az aranybarnára sült hússzeletekkel körülrakjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||