Gombás borjúnyelv (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Gombás borjúnyelv
Tejfölös gombamártás
Gombás borjúnyelv A nyelvet megmossuk, fazékba tesszük, majd fehérborral, sóval, borssal, feldarabolt leveszöldséggel, hagymával, fokhagymával ízesített, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszedjük a bőrét. Felszeleteljük és tálalóedénybe helyezzük, majd némi főzőlét ráöntve melegen tartjuk. A lé egy részét a mártáshoz használjuk fel. Párolt rizzsel, a gombamártással leöntve tálaljuk. Tejfölös gombamártás A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az apróra szelt gombát. Megsózzuk és ha zsírjára sült, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Felöntjük az alaplével, majd puhára főzzük. A tejfölt hozzákeverve sűrűre forraljuk. Mártásként vagy önálló ételként főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||