Tabbak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, az uborkagyalun legyalult burgonya felét beleterítjük, sózzuk, borsozzuk, majd rásimítjuk a húsmasszát és befedjük, a maradék burgonyával, ismét fűszerezzük, majd alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél órára. A fóliát levéve rászeleteljük a maradék hagymát, a zöldpaprikát, végül a paradicsomot. megcsepegtetjük olajjal és visszatoljuk a sütőbe, még fél órára. Tálalás előtt 10 percet pihentessük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||