Polipsaláta krumplival és káposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A bőrét lehúzzuk, majd kis darabokra vágjuk. A burgonyát, közben héjában, sós vízben megfőzzük. Kihűlés után meghámozzuk és kis kockára vágjuk. A káposztát legyaluljuk. A vöröshagymát finomra metéljük. A citrom levét kicsavarjuk sóval, frissen őrölt borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd az olívaolajjal habosra keverjük. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóit és kicsit érleljük. A petrezselyemmel bőven megszórva adjuk asztalra. Langyosan tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||