Csirketorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mellfiléket vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékébe panírozzuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, úgy hogy a széleken túllógjon, a bundázott hússzeleteket a sonkával felváltva belerétegezzük. Tejföllel meglocsoljuk, a kilógó szalonnaszeleteket ráhajtjuk, sütőben közepes lángon 1 órát sütjük.
Érdemes fedetlenül, mert sok levet enged. Hidegen is kitűnő.