Sült malackaraj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.2 kg bőrös malacgerinc ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös, csontos malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott hagymát, az apróra vágott fokhagyma felét és a feldarabolt paprikát. Majd az egyik oldalon a húst leválasztjuk a csontról és a bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ráfektetünk két babérlevelet. Vigyázzunk a bőrös részre ne kerüljön só. Ráfektetjük a zöldségekre, aláöntünk fél deci, az ecettel elkevert vizet és az olajat, majd alufóliával szorosan lefedjük. Előmelegített, 220 fokos sütőbe tesszük és fél órát sütjük, majd a fóliát levéve, még 40 percet. 10 percenként meglocsoljuk a szaftjával.
Párolt zöldséggel és rozmaringos tepsis burgonyával tálaljuk.