Káposztás tekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Farsang, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Pirított káposzta
Teljeskiőrlésű pizza alaptészta
Káposztás tekercs
Pirított káposzta Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt borssal, esetleg cukorral ízesítsük. Hasé, rétes töltésére és káposztástésztához használhatjuk. Teljeskiőrlésű pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük az élesztőt és felfuttatjuk, belekeverjük a lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. Káposztás tekercs Az elkészített pizzatésztát téglalap alakúra nyújtjuk és beborítjuk a sonkaszeletekkel, majd elterítjük rajta a kihűlt pirított káposztát. A két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Negyed órás pihentetés után lekenjük a tejjel felvert tojással, megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Langyosan, ferdén felszeletelve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||