Hideg zöldborsóleves snidlinggel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, majd a borsót és az apró kockára vágott burgonyát is belekeverve átpirítjuk, majd a zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. A borsó egy részét kiszedjük, a levesbe keverjük a joghurtot és botmixerrel áttörjük, ízlés szerint fűszerezzük, visszatesszük a borsót, majd hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a finomra metélt snidlinggel megszórva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||