Focaccia (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.kemencebence.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hozzávalókat 7-8 dl langyos vízzel rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket -fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk. Ezeket bőséges olívaolaj kíséretében kezünkkel beletapicskoljuk a tésztába, miután kinyújtottuk kb. 6-8 mm vastagra. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt sül ki az illatozó kenyér-csoda. (Melegebb kemence esetén rövidebb idő alatt!... | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||