Cukkinisaláta kaporral (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2,5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ízesítjük. A cukkínit és a hagymát az öntetbe keverjük, majd jól behűtjük.
Kaporlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Szárazabb sült hús kitűnő körete.