Forró rókagomba saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Bálint nap, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csésze zsázsa 0 0 0 0 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
40 dkg rókagomba 12 2 0.5 0 5 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, hirtelen ropogósra sütjük. Rádobjuk a gombát és két perc alatt összepirítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd salátalevelekkel bélelt tányérokra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, végül meghintjük zsázsával.
Különleges előétel.