Forró rókagomba saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Bálint nap, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, hirtelen ropogósra sütjük. Rádobjuk a gombát és két perc alatt összepirítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd salátalevelekkel bélelt tányérokra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, végül meghintjük zsázsával. Különleges előétel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||