Gombás-tormás szendvicskrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Párolt, Sós, Hideg, Tojás, Gombafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott gombát, az olajon zsírjára sütjük, ha kész van belekeverjük a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselymet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a villával összetört keménytojásokat és a tormás majonézzel kenhető masszává dolgozzuk.
Pirítósra kenve tálaljuk.