Kínai ötfűszerkeverék (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Főzés nélkül, Sütés nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
igény szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
igény szerint édeskömény 0 0 0 0 0 0
igény szerint csillagánizs 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egyenlő mennyiségű szecsuáni borsot, fahéjat, szegfűszeget, édesköményt és csillagánizst finomra őrlünk és jól összekeverjük. Fedeles üvegben jól tárolható.

Ez egy jó illatú, pikáns és enyhén édes, csípős kínai fűszerkeverék. Az öt fűszer keveréket páclevekhez, húsok bedörzsöléséhez, valamint sós mártogatós keverékekhez lehet használni.