Lepénytészta 1. (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény falától.
Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük fél órára, de egy éjszakára is maradhat. Két részre osztva, lisztezett deszkán, nyújtsuk ki tepsi méretűre és lisztezett sodrófára tekerve, majd legörgetve helyezzük a tepsibe ill. a töltelék tetejére.