Meleg zöldségtál pestóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Meleg zöldségtál pestóval
Pestó
Meleg zöldségtál pestóval A karottát, a burgonyát, a póréhagymát és a cukkinit megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A zöldbabot leszálkázzuk és kb. 4 cm hosszú darabokra aprítjuk. A lehéjazott paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A babkonzervet leöblítjük és lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben két evőkanál olajat forrósítunk, beletesszük a karottát, a burgonyát meg a zöldbabot és néhány percig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük kb. 5 dl vízzel, felforraljuk, belekeverjük a leveskockát és kb. 15 percig kis lángon főzzük, ekkor belekeverjük a fehér babot, a cukkinit, a póréhagymát és a paradicsomot, majd további 8 perc alatt készre pároljuk. Tálalás előtt belekeverjük a pestót. Pestó A pestóhoz a fokhagymát és a bazsalikomot egy kevés sóval pürésítjük; végül belekeverjük a reszelt parmezánt és 5 evőkanál olívaolajat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||