Krémsajtos burgonyafőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát fél centis karikákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk majoránnával és kis lángon főzzük puhára. Ha megfőtt, hagymás rántást készítünk, hideg tejjel felengedjük, a burgonyához öntjük, összefőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a krémsajtot. Rántott párizsival vagy sült virslivel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||