Medvehagymás cukkinifőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott cukkinit. Kicsit átpirítjuk, felengedjük annyi zöldséglevessel, hogy kétujjnyira ellepje, és közepes tűzön megfőzzük. Hagyományos rántással berántjuk a főzeléket, és készre főzzük. Csak a legvégén kell megsózni, borsozni, és hozzákeverni a tejfölt, petrezselymet. Forrón, frissen sült karajszeletekkel a legjobb. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||