Burgonyás salátafőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük 1 liter vízzel és fedővel letakarva félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott salátát, és sózzuk, borsozzuk. A rántáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a lisztet és hagyjuk kihűlni. Amikor a burgonya és a saláta is megfőtt, berántjuk, felforraljuk, és hozzáadjuk a kevés forró lével simára kevert tejfölt. Nem főzzük tovább, hanem sóval, cukorral, ecettel pikánsra ízesítjük. Vagdalt húst vagy natúr csirkemellet adhatunk feltétnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||