Muskotályos őszibaracklekvár (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db akácvirág 0 ? ? ? ? ?
1 csomag befőzőcukor 0 ? ? ? ? ?
1 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 kg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
4 adag muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A muskotályos fehérbort felére beforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott őszibarackot, az akácvirágot és 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, valamint a befőzőcukrot és még 3-4 percig forraljuk. Tiszta üvegekbe töltjük, a tetőt szorosan rácsavarjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.