Szilvás lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt a meglangyosított tejben kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal, ha az edény falától elválik a tészta, letakarva, langos helyen fél órát kelesztjük. Közben a megmosott szilvát kimagozzuk és félbe, negyedekbe vágjuk. A tésztát kinyújtjuk és a maradék vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe terítjük és szorosan kirakjuk a szilvával. A maradék cukorral elkeverjük az őrölt fahéjat és a szilvára szórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. húsz percig sütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||