Makói csirketokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot kicsontozzuk, lebőrözzük és a húst csíkokra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, megpirítjuk rajta a paradicsompürét, majd a hozzáadva a fokhagymát, a zöldséget és a csirkehúst fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáöntjük a bort, és kis lángon, fedő alatt készre pároljuk. Ajánlott köret galuska, párolt rizs. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||