Sárgabarackos clafouti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A sárgabarackor meghámozzuk, kimagozzuk és negyedeljük. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig vagy tűpróbáig süssük. Langyosan adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||