Sárgabarackos torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a porcukor felével, majd a fehérjét habbá verjük a maradék porcukorral és a csipet sóval. A liszttel váltakozva beleforgatjuk a sárgájába, majd az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. 170 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, a barackot meghámozzuk és kimagozzuk. Összekeverjük 3 evőkanál cukorral és hagyjuk, hogy levet engedjen. A sütőformát folpackkal kibéleljük és beletesszük a kihűlt piskótát. Kevés hideg tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet a maradék cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a pudingport, ha felfőtt hűlni hagyjuk. Ha már nem forró belekeverjük a lecsepegtetett barack felét, majd a tortalapra simítjuk és a hűtőbe tesszük dermedni. Amikor lehűlt a maradék barackkal beborítjuk. Kevés vizet és a barack lecsöpögött levét felforraljuk és belekeverjük a zselatint. Ha kissé kihűlt a barackra kenjük és ismét hűtőbe tesszük. Késsel körbevágva tálra emeljük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||