Tésztában sült elzászi pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Tésztában sült elzászi pecsenye
A káposztához
A tésztához
Tésztában sült elzászi pecsenye Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra vágjuk, majd kevés olajban mindet megpirítjuk. Hozzárakjuk a savanyú káposztát, borsozzuk, sózzuk is, ha szükséges és felöntjük kevés borral. Lefedjük, félig készre pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Megfűszerezzük a húst és kevés olajban körbepirítjuk, hogy kérget kapjon. A tésztát kinyújtjuk, rátesszük a káposztát, majd a húst, a tészta két szélét behajtjuk, majd feltekerjük és úgy rakjuk sütőlapra, hogy az illesztés legyen alul. Felvert egész tojással megkenjük és 160 fokra előmelegített sütőben, bő óra alatt, készre sütjük. A káposztához A tésztához | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||