Tésztában sült elzászi pecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 145 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztában sült elzászi pecsenye
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A káposztához
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 pohár száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
10 dkg teaszalonna 0 9 73 0 0 135
10 dkg kolbász 511 23 45 0.2 0 160
30 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A tésztához
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3-4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1-1,5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tésztában sült elzászi pecsenye
Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra vágjuk, majd kevés olajban mindet megpirítjuk. Hozzárakjuk a savanyú káposztát, borsozzuk, sózzuk is, ha szükséges és felöntjük kevés borral. Lefedjük, félig készre pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Megfűszerezzük a húst és kevés olajban körbepirítjuk, hogy kérget kapjon. A tésztát kinyújtjuk, rátesszük a káposztát, majd a húst, a tészta két szélét behajtjuk, majd feltekerjük és úgy rakjuk sütőlapra, hogy az illesztés legyen alul. Felvert egész tojással megkenjük és 160 fokra előmelegített sütőben, bő óra alatt, készre sütjük.

A káposztához


A tésztához