Szalonnás újburgonyaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk. Rászórjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. Ezen a hagymás szalonnán pároljuk meg a felaprított zöldségeket, és ha már félpuhák, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a paprikát. Öntsük vízzel, sózzuk meg, majd ha a zöldségek megpuhultak, sűrítsük be a pirospaprikával és liszttel jól elkevert tejföllel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||