Lecsó télire (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 kg zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 kg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot kicsumázzuk, majd feldarabolva felfőzzük.
Közben a paprikát is kicsumázzuk és karikára vagy csíkokra vagdaljuk. A forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük és a paprikadarabokat negyed órát főzzük a lében, majd belekeverjük a sót és a tartósítót. Forrón üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.